For ganske nøyaktig ett år siden i dag hadde jeg gleden av å være DJ i bryllupet til en av mine beste venner i radiobransjen Trond-Harald Hansen og hans utkårede Håkon. Bryllupet fant sted på Letohallen og på forhånd hadde jeg fått beskjed om at de ikke regnet med at noen kom til å danse. Og det gjorde de heller ikke. Det høres kanskje veldig kjipt ut for meg, men det ble en super fest, folk sang med, skålte og skrålte.

En av gjestene i dette bryllupet var Mads Tandberg som er leder for festivalen Råholtdagene, han likte tydeligvis det han hørte for litt utover natta så ba han meg holde av 19. og 20. august 2022.

Jeg noterte datoene i kalenderen og tenkte ikke så mye mer over det, før jeg Mads tok kontakt og ville formalisere ting. Kort tid etterpå begynte Mads å rulle ut årets line-up og det var ikke noe småtteri de hadde klart å hanke inn til årets festival.

Mildt sagt en god del Østfold i monitor på fredagen med både Halva Priset med Fredrikstads egen Petter Kristiansen. Hitmaskinene Hagle fra Mysen og meg fra Askim oppå det hele.

Lørdagen ble noe mer spredt geografisk med det enormt populære bandet Rotlaus som headliner og partybandet Smud før det. Været holdt og folk ramlet inn i tusentall, det var rett og slett suksess hele greia.

Ronny Bergersen på Råholtdagene
Foto: Geir M Wilsgård

I tillegg til support og pausemusikk mellom bandene spilte jeg begge dager på afterparty på Munter Bar som lå rett ved festivalområdet. Også der ble det muntert (høhø) utover kvelden.

Tusen takk for tilliten, håper jeg får være med på moroa igjen også i 2023.

PS! Må også gi litt kudos til lydteknikeren som skrudde lyden for Rotlaus, det var en vikar for anledningen. Bassen dunket i mellomgulvet, krystallklar vokal, så vel som gitar og trekkspill. Rett og slett kremlyd! Ingen ulempe at Jessheim lyd og lys stilte med sin nyinnkjøpte L’Acoustics-rigg heller skal sies.